Onzeker of je feest door kan gaan door het Corona virus? Wij geven deze tips
Gezellig zonder mensen ivm Corona

Op het moment van het schrijven van dit artikel heeft de overheid maatregelen aangekondigd in verband met het Corona-virus (ook wel COVID-19 genoemd). Vandaag is het Corona maar natuurlijk kunnen het ook andere oorzaken zijn waardoor het onzeker is of het feest kan doorgaan. Dus hierbij de grote vraag: Wat doe je eraan?

Laatste update: 14 augustus 2021

Wat zijn de huidige regels voor evementen?

 1. Feesten thuis zijn toegestaan.
 2. Eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats in de buitenlucht (of open tent) zijn toegestaan voor max. 750 bezoekers. Bezoekers hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren en hebben geen vaste zitplaats nodig.
 3. Nachtclubs en discotheken blijven vooralsnog tot 1 november 2021.
 4. In de horeca blijft een vaste zitplaats verplicht en de sluitingstijd blijft middernacht. Live entertainment is hierbij niet toegestaan.

Bron: Rijksoverheid.

Wanneer is het voorbij?

Dat is moeilijk te voorspellen, niemand kan namelijk met 100% zekerheid een datum prikken en zeggen “Ok, dan is het voorbij”. Dit is wat wij wel weten:

 1. Het kabinet verwacht vanaf 20 september 2021 de 1,5 meter afstand regel los te kunnen laten.
 2. Het kabinet verwacht vanaf 1 november 2021 alle corona maatregelen te kunnen laten vervallen. Let op: de verwachtingen van het kabinet zijn in het verleden vaker bijgesteld en veranderd.
 3. Bij boekingen die niet door kunnen gaan vanwege de op dat moment geldende Corona regels bieden wij van SoundFlex entertainment in ieder geval onze klanten de mogelijkheid om deze zonder bijkomende kosten te verzetten naar een andere datum.
 4. De overheid kiest voor de aanpak tot het creëren van groepsimmuniteit. Omdat supermarkten nog op zijn en nu juist drukker bezocht worden (vooral voor toiletpapier) is het een veelgestelde vraag of deze maatregelen voldoende zijn.
 5. China loopt 3 maanden op ons voor qua Corona-virus, dit geeft een beeld wat ons iedere keer de komende maanden ongeveer te wachten staat.

Moet ik mijn feest alvast afzeggen of verplaatsen?

 1. Informeer alvast bij de leveranciers en locaties naar de mogelijkheden die zij bieden om de boeking te verzetten in verband met de huidige situatie. Zitten hier bepaalde voorwaarden en kosten aan verbonden? Je kan afspreken dat de nieuwe datum nog nader te bepalen is aan de hand van de ontwikkelingen. Het nadeel daarbij is dat de meeste data op dat moment al bezet kunnen zijn omdat alles nu opschuift. Overweeg dan om (indien mogelijk onder voorbehoud of door middel van een optie) de datum verzetten naar een jaar later. Het voorbehoud zou dan zijn dat er geen grote gezondheidsrisico’s meer hangen aan het feest.
 2. Plan een bepaalde beslisdatum in op basis van de reacties op punt 1. Als de leveranciers tot 2 maanden vooraf aan het feest kosteloos af kunnen worden gezegd, plan dat dan als deadline.
 3. Hou het laatste nieuws omtrent het Corona virus goed in de gaten. De live-blogs van nieuws websites worden constant bijgewerkt met de nieuwste informatie.

 

 

About Author

client-photo-1
maarten

Comments

Leave a Reply