Het verschuldigde bedrag moet uiterlijk drie weken voorafgaand aan het feest per bank zijn voldaan. Indien gewenst kan dit ook contant en gepast na de soundcheck op de feestavond zelf, er is dan wel een aanbetaling nodig bij het vastleggen van de boeking.

Bij het plaatsen van een optie verkrijgt u het eerste recht om de gekozen artiest te boeken. Dit betekent dat u in de periode dat de optie loopt nooit het probleem kan krijgen dat de gekozen artiest vastgelegd wordt door iemand anders. Mocht iemand anders de band willen boeken, dan neemt SoundFlex entertainment eerst contact met u op. In dat geval heeft u 24 uur de tijd om als eerste te kiezen. Na deze 24 uur vervalt uw eerste recht voor het boeken en krijgt de andere partij de mogelijkheid te boeken.

 

Als een artiest bijvoorbeeld om 20:00u van start gaat met zijn optreden betekent dit dat hij vaak rond 15:00u al is begonnen met het laden van zijn spullen en het rijden naar de feestlocatie. Tussen deze tijden is de artiest bezig met de reis, alle voorbereidingen en zal hij/zij ook nog moeten eten. Om een goed optreden te kunnen verzorgen is het belangrijk dat de artiest uitgerust en zonder honger aan het optreden kan beginnen. SoundFlex entertainment kiest ervoor om de kosten van deze maaltijd niet in de gage van de artiest te verrekenen maar om dit gescheiden te houden.

Uiteraard zal het ene nummer uit het repertoire van de betreffende band meer aanspreken dan het andere. Mocht u inspraak willen hebben in de nummers dan kan dat als volgt: maak een uitdraai van het repertoire dat op internet staat. Streep door wat u absoluut niet leuk vindt en plaats een sterretje bij de favorieten. Op die manier weten wij heel goed welke kant u op wil met uw feest en houden wij daar uiteraard graag rekening mee. Als u gaat trouwen is het vaak mogelijk dat de band ook één verzoeknummer voorbereidt mits u de titel en de originele artiest van het nummer uiterlijk twee maanden voorafgaand aan het optreden aan ons doorgeeft en het nummer aansluit bij de genre’s waar de band bekend mee is.

Goede muziek hoeft niet noodzakelijk “luid” te klinken maar natuurlijk is er een minimum aan volume nodig om voldoende boven de gasten uit te komen om het publiek op te zwepen. Onze bands produceren gemiddeld een volume tussen de 95 en 100 dB(A) met pieken tot 105 dB(A).

Ter vergelijking: een zaal met zo’n 150 pratende mensen produceert al 80 dB, dit is hetzelfde volume als dat van iemand die duidelijk hard praat. Iemand die schreeuwt produceert 90 dB en een hardrock- of heavy metalband produceert tussen de 110-130 dB.

 

Gelukkig komt het niet vaak voor maar uit te sluiten is het nooit. De SoundFlex bands hebben voor ieder bandlid ten minste één vaste invaller die bekend is met het repertoire van de band. Mocht het optreden toch niet door kunnen gaan dan zoekt SoundFlex entertainment samen met u naar een passend gelijkwaardig alternatief.

Hoe vervelend wij de reden van annuleren ook vinden en wij begrip hebben voor de ontstane situatie zitten er helaas kosten verbonden aan het annuleren van een optreden.

Bij de boeking van een band of artiest zijn er doorgaans meerdere partijen betrokken. Denk hierbij o.a. aan het geluidsbedrijf, chauffeurs, managementteam en de artiest/bandleden. Na bevestiging van de boeking wordt de datum bij deze partijen gereserveerd en vrijgehouden waardoor andere aanvragen voor deze datum door hen afgeslagen worden. Deze en eventuele voorbereidings– en reserveringskosten worden door de leveranciers doorberekend naar het boekingsbureau en door het boekingsbureau naar de klant.

In onze algemene voorwaarden staat beschreven hoeveel het percentage van annuleringskosten is. In het algemeen geldt: des te verder weg de optreeddatum, des te lager het percentage annuleringskosten. Deze percentages zijn een afspiegeling van het algemene beleid van alle management- en boekingskantoren.

De geboekte artiest is normaal altijd minimaal 1 uur voor aanvang aanwezig. Indien daarnaast ook een geluidsinstallatie door ons wordt geleverd is de opbouwcrew 1,5 tot 4,5 uren voor aanvang aanwezig. Indien uw gasten al veel eerder op de locatie zijn dan de begintijd van het optreden kan het wenselijk zijn om de artiest / geluidsinstallatie nog eerder te laten opbouwen. Uiteraard is dit ook mogelijk, in dit geval wordt er een wachttarief in rekening gebracht voor de extra uren.

Ja hoor, in de meeste gevallen in dit geen enkel probleem.

Bands & artiesten met geluidsinstallatie
Omdat er bij boeking met een band allerlei elektronische apparatuur bij zit is het wel noodzakelijk dat de plek waar de band op moet stellen overdekt is in een regen- en windvrije opstelling.

Braziliaanse danseressen
Voor de Braziliaanse danseressen is het belangrijk om rekening te houden dat hun kostuums niet regenbestendig zijn. Bij regen kan zonder overdekking het optreden niet buiten plaats vinden. In extreme weersomstandigheden is een buitenoptreden eveneens niet mogelijk.