Onzeker of je feest door kan gaan door het Corona virus? Wij geven deze tips
Gezellig zonder mensen ivm Corona

Gezellig zonder mensen ivm CoronaOp het moment van het schrijven van dit artikel heeft de overheid maatregelen aangekondigd in verband met het Corona-virus (ook wel COVID-19 genoemd): in ieder geval tot 6 april 2020 geen grote evenementen vanaf 100 personen. Ook sociale bijeenkomsten onder de 100 personen worden ten strengste afgeraden. Dan was er een paar weken terug nog de optie om het feest in deze periode door te laten gaan met voorzorgsmaatregelen, maar dat wordt moeilijk nu ook de zaal of café waar je het feest zou vieren verplicht gesloten is. De keuze is dus makkelijk (voor je) gemaakt als je feest tussen 16 maart en 6 april 2020 plaatsvindt, maar wat als je bruiloft of verjaardag later in het jaar valt? Vandaag is het Corona maar natuurlijk kunnen het ook andere oorzaken zijn waardoor het onzeker is of het feest kan doorgaan. Dus hierbij de grote vraag: Wat doe je eraan?

..dus, na 6 april 2020 is het voorbij?

Dat is moeilijk te voorspellen, niemand kan namelijk met 100% zekerheid een datum prikken en zeggen “Ok, dan is het voorbij”. Dit is wat wij wel weten:

  1. De verplichte sluiting van school en horeca gelegenheden duurt in Nederland in ieder geval tot 6 april 2020. De overheid kiest voor de aanpak tot het creëren van groepsimmuniteit. Omdat supermarkten nog op zijn en nu juist drukker bezocht worden (vooral voor toiletpapier) is het een veelgestelde vraag of deze maatregelen voldoende zijn.
  2. China loopt 3 maanden op ons voor qua Corona-virus, dit geeft een beeld wat ons iedere keer de komende maanden ongeveer te wachten staat.
  3. Een vaccin tegen Corona is volgens onderzoekers op zijn vroegst over enkele maanden tot ergens in 2021 gereed om massaal in de omloop te brengen.

Moet ik mijn feest alvast afzeggen of verplaatsen?

  1. Informeer alvast bij de leveranciers en locaties naar de mogelijkheden die zij bieden om de boeking te verzetten in verband met de huidige situatie. Zitten hier bepaalde voorwaarden en kosten aan verbonden? Je kan afspreken dat de nieuwe datum nog nader te bepalen is aan de hand van de ontwikkelingen. Het nadeel daarbij is dat de meeste data op dat moment al bezet kunnen zijn omdat alles nu opschuift. Overweeg dan om (indien mogelijk onder voorbehoud of door middel van een optie) de datum verzetten naar een jaar later. Het voorbehoud zou dan zijn dat er geen grote gezondheidsrisico’s meer hangen aan het feest.
  2. Plan een bepaalde beslisdatum in op basis van de reacties op punt 1. Als de leveranciers tot 2 maanden vooraf aan het feest kosteloos af kunnen worden gezegd, plan dat dan als deadline.
  3. Hou het laatste nieuws omtrent het Corona virus goed in de gaten. De live-blogs van nieuws websites worden constant bijgewerkt met de nieuwste informatie.

 

 

Over Auteur

client-photo-1
soundflex

Reacties

Geef een reactie