Onzeker of je feest door kan gaan door het Corona virus? Wij geven deze tips
Gezellig zonder mensen ivm Corona

‘Doe een stapje naar voren en een stapje terug…’, sommige kennen dit lied van vroeger, de afgelopen maanden deden we het met z’n allen. Maar nu gaat Nederland dan (weer) open, en wel in 3 stappen:

Laatste update: 15 februari 2022

Wat is het stappenplan voor het openen van Nederland?

Stap 1: vanaf 15 februari 2022

Per direct vervalt het advies om thuis niet meer dan 4 mensen te ontvangen. Dus huis en tuinfeesten zijn weer mogelijk.

Stap 2: vanaf 18 februari 2022

  • Vanaf vrijdag 18 februari kunnen alle locaties in ons land weer open tot 01.00 uur.
  • Het coronatoegangsbewijs (3G) blijft nog tot 25 februari gelden op alle locaties waar die nu al getoond moet worden. Zoals in de horeca, in bioscopen, musea en theaters en bij professionele sportwedstrijden.
  • Eenmaal binnen op deze locaties is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Op locaties met meer dan 500 mensen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht.

Stap 3: vanaf 25 februari 2022

  • Geen aangepaste openingstijden meer.
  • Vervallen zijn de coronatoegangsbewijs (3G) op locaties waar minder dan 500 mensen binnen zijn, de verplichte 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in de horeca, in het onderwijs of in de winkel, een maximaal aantal bezoekers en een vaste zitplaats in bijvoorbeeld de horeca. Dat betekent dus dat ook de grote nachtclubs, discotheken, festivals en evenementen weer onbeperkt opengaan.
  • Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en hier geen vaste zitplaats hebben, bijvoorbeeld in de nachthoreca of op festivals, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien. Dit geldt niet voor doorstroomlocaties zoals beurzen en congressen.

Op 15 maart beoordeelt het kabinet onder andere de nog geldende mondkapjesplicht in het OV en het verplichte testen voor toegang (1G).

Bron: Rijksoverheid.

Wanneer is het voorbij?

Dat is moeilijk te voorspellen, niemand kan namelijk met 100% zekerheid een datum prikken en zeggen “Ok, dan is het voorbij”. Dit is wat wij wel weten:

  1. Bij boekingen die niet door kunnen gaan vanwege de op dat moment geldende Corona regels bieden wij van SoundFlex entertainment in ieder geval onze klanten de mogelijkheid om deze zonder bijkomende kosten te verzetten naar een andere datum.
  2. China loopt 3 maanden op ons voor qua Corona-virus, dit geeft een beeld wat ons iedere keer de komende maanden ongeveer te wachten staat.

 

Coronaregels vanaf 15 februari 2022

Over Auteur

client-photo-1
maarten

Reacties

Geef een reactie