Onzeker of je feest door kan gaan door het Corona virus? Wij geven deze tips
Gezellig zonder mensen ivm Corona

1,5 meter afstand, winkelwagen verplicht. We zijn het allemaal al tegen gekomen de afgelopen weken. Op het gebied van entertainment zijn alle zomerfestivals en vele andere evenementen en feesten al geannuleerd. Vanwege de toename aan besmettingen zijn de COVID-19 onlangs weer aangescherpt. Maar wat betekent dat voor jou aankomende feest / evenement, kan het doorgaan en hoe zal dit er dan uitzien?

Laatste update: 14 januari 2021

Wat zijn de huidige regels?

Complete lockdown t/m 9 februari 2021, tot die tijd zijn optredens in de meeste gevallen helaas niet mogelijk. Zie onderaan een overzicht van de regels en gevolgen.

Wanneer is het voorbij?

Dat is moeilijk te voorspellen, niemand kan namelijk met 100% zekerheid een datum prikken en zeggen “Ok, dan is het voorbij”. Dit is wat wij wel weten:

  1. De eerste Nederlandse vaccins tegen Corona worden in januari 2021 verwacht.
  2. Wij zouden adviseren om grote feesten pas te plannen vanaf juli 2021.
  3. China loopt 3 maanden op ons voor qua Corona-virus, dit geeft een beeld wat ons iedere keer de komende maanden ongeveer te wachten staat.

Moet ik mijn feest alvast afzeggen of verplaatsen?

  1. Informeer alvast bij de leveranciers en locaties naar de mogelijkheden die zij bieden om de boeking te verzetten in verband met de huidige situatie. Zitten hier bepaalde voorwaarden en kosten aan verbonden? Je kan afspreken dat de nieuwe datum nog nader te bepalen is aan de hand van de ontwikkelingen. Het nadeel daarbij is dat de meeste data op dat moment al bezet kunnen zijn omdat alles nu opschuift. Overweeg dan om (indien mogelijk onder voorbehoud of door middel van een optie) de datum te verzetten naar een jaar later. Het voorbehoud zou dan zijn dat er geen grote gezondheidsrisico’s meer hangen aan het feest.
  2. Plan een bepaalde beslisdatum in op basis van de reacties op punt 1. Als de leveranciers tot 2 maanden vooraf aan het feest kosteloos af kunnen worden gezegd, plan dat dan als deadline.
  3. Hou het laatste nieuws omtrent het Corona virus goed in de gaten. De live-blogs van nieuws websites worden constant bijgewerkt met de nieuwste informatie.
  4. Bij boekingen die niet door kunnen gaan vanwege de op dat moment geldende Corona regels bieden wij van SoundFlex entertainment in ieder geval onze klanten de mogelijkheid om deze zonder bijkomende kosten te verzetten naar een andere datum.

14 dec regels lockdown

Over Auteur

client-photo-1
soundflex

Reacties

Geef een reactie