Onzeker of je feest door kan gaan door het Corona virus? Wij geven deze tips
Gezellig zonder mensen ivm Corona

1,5 meter afstand, winkelwagen verplicht. We zijn het allemaal al tegen gekomen de afgelopen weken. Op het gebied van entertainment zijn alle zomerfestivals en vele andere evenementen en feesten al geannuleerd. Vanwege de toename aan besmettingen zijn de COVID-19 onlangs weer aangescherpt. Maar wat betekent dat voor jou aankomende feest / evenement, kan het doorgaan en hoe zal dit er dan uitzien?

Laatste update: 31 maart 2021

Wat zijn de huidige regels?

De lockdown en huidige maatregelen gelden momenteel t/m 20 april 2021. De volgende types optredens zijn daarbij mogelijk:

 • Online voorstellingen,
 • Livestreams,
 • Televisie-uitzendingen (zonder publiek). In bijvoorbeeld een opname- of repetitieruimte of op een podium. Hiervoor geldt geen maximum aantal artiesten.
 • Op openbare plaatsen in de buitenlucht is toneelspelen, dansen, muziek maken en acteren wel toegestaan. Hiervoor geldt geen maximum aantal personen.

Daarnaast is het belangrijk om het volgende te weten:

 • Evenementen zijn op dit moment verboden.
 • Er mogen maximaal 30 mensen bij een bruiloft zijn.
 • Voor zalencentra en feestlocaties (binnen én buiten) zijn gesloten.

Zie onderaan een overzicht van de regels en gevolgen.

Wanneer is het voorbij?

Dat is moeilijk te voorspellen, niemand kan namelijk met 100% zekerheid een datum prikken en zeggen “Ok, dan is het voorbij”. Dit is wat wij wel weten:

 1. Het kabinet hoopt dat er vanaf 1 juli 2021 weer evenementen mogelijk zijn.
 2. Er worden plannen uitgewerkt voor een corona-paspoort waarmee mensen met een bewijs van ‘niet-besmetting’ feesten zoals drukbezochte festivals weer mogelijk zijn. De komst van dit paspoort wordt verwacht rond 1 juli 2021.
 3. Volgens diverse bronnen wordt verwacht dat het grootste deel van volwassenen tussen juli en oktober 2021 gevaccineerd zal zijn.
 4. Wij zouden adviseren om grote feesten pas te plannen vanaf mei 2022.
 5. China loopt 3 maanden op ons voor qua Corona-virus, dit geeft een beeld wat ons iedere keer de komende maanden ongeveer te wachten staat.

Moet ik mijn feest alvast afzeggen of verplaatsen?

 1. Informeer alvast bij de leveranciers en locaties naar de mogelijkheden die zij bieden om de boeking te verzetten in verband met de huidige situatie. Zitten hier bepaalde voorwaarden en kosten aan verbonden? Je kan afspreken dat de nieuwe datum nog nader te bepalen is aan de hand van de ontwikkelingen. Het nadeel daarbij is dat de meeste data op dat moment al bezet kunnen zijn omdat alles nu opschuift. Overweeg dan om (indien mogelijk onder voorbehoud of door middel van een optie) de datum te verzetten naar een jaar later. Het voorbehoud zou dan zijn dat er geen grote gezondheidsrisico’s meer hangen aan het feest.
 2. Plan een bepaalde beslisdatum in op basis van de reacties op punt 1. Als de leveranciers tot 2 maanden vooraf aan het feest kosteloos af kunnen worden gezegd, plan dat dan als deadline.
 3. Hou het laatste nieuws omtrent het Corona virus goed in de gaten. De live-blogs van nieuws websites worden constant bijgewerkt met de nieuwste informatie.
 4. Bij boekingen die niet door kunnen gaan vanwege de op dat moment geldende Corona regels bieden wij van SoundFlex entertainment in ieder geval onze klanten de mogelijkheid om deze zonder bijkomende kosten te verzetten naar een andere datum.

Over Auteur

client-photo-1
maarten

Reacties

Geef een reactie