Onzeker of je feest door kan gaan door het Corona virus? Wij geven deze tips
Gezellig zonder mensen ivm Corona

Op het moment van het schrijven van dit artikel heeft de overheid maatregelen aangekondigd in verband met het Corona-virus (ook wel COVID-19 genoemd). Vandaag is het Corona maar natuurlijk kunnen het ook andere oorzaken zijn waardoor het onzeker is of het feest kan doorgaan. Dus hierbij de grote vraag: Wat doe je eraan?

Laatste update: 19 mei 2020

Wanneer is het voorbij?

Dat is moeilijk te voorspellen, niemand kan namelijk met 100% zekerheid een datum prikken en zeggen “Ok, dan is het voorbij”. Dit is wat wij wel weten:

 1. Tot 1 september 2020 zijn grote evenementen waarvoor een vergunning nodig is verboden.
 2. Per 1 juni 2020 zijn samenkomsten tot 30 personen toegestaan in openbare gebouwen, exclusief personeel. Daar vallen onder meer bioscopen, restaurants, theaters, concertzalen en cafés onder, mits er onderling afstand gehouden kan worden. Van tevoren moet er tevens een check gedaan worden dat gasten niet verkouden zijn en/of koorts hebben. De 1,5 meter afstand regel blijft van kracht (voor mensen uit hetzelfde huishouden wordt een uitzondering gemaakt).
 3. Feestcafés en discotheken blijven voorlopig gesloten.
 4. Terrassen en bijeenkomsten buiten hebben geen maximum aan gasten vanaf 1 juni 2020 maar mensen moeten wel aan tafels zitten en 1,5 meter afstand houden (mensen uit hetzelfde huishouden uitgezonderd).
 5. Bij boekingen die niet door kunnen gaan vanwege de op dat moment geldende Corona regels bieden wij van SoundFlex entertainment in ieder geval onze klanten de mogelijkheid om deze zonder bijkomende kosten te verzetten naar een andere datum.
 6. De overheid kiest voor de aanpak tot het creëren van groepsimmuniteit. Omdat supermarkten nog op zijn en nu juist drukker bezocht worden (vooral voor toiletpapier) is het een veelgestelde vraag of deze maatregelen voldoende zijn.
 7. China loopt 3 maanden op ons voor qua Corona-virus, dit geeft een beeld wat ons iedere keer de komende maanden ongeveer te wachten staat.
 8. Een vaccin tegen Corona is volgens onderzoekers op zijn vroegst over enkele maanden tot ergens in 2021 gereed om massaal in de omloop te brengen.

Moet ik mijn feest alvast afzeggen of verplaatsen?

 1. Informeer alvast bij de leveranciers en locaties naar de mogelijkheden die zij bieden om de boeking te verzetten in verband met de huidige situatie. Zitten hier bepaalde voorwaarden en kosten aan verbonden? Je kan afspreken dat de nieuwe datum nog nader te bepalen is aan de hand van de ontwikkelingen. Het nadeel daarbij is dat de meeste data op dat moment al bezet kunnen zijn omdat alles nu opschuift. Overweeg dan om (indien mogelijk onder voorbehoud of door middel van een optie) de datum verzetten naar een jaar later. Het voorbehoud zou dan zijn dat er geen grote gezondheidsrisico’s meer hangen aan het feest.
 2. Plan een bepaalde beslisdatum in op basis van de reacties op punt 1. Als de leveranciers tot 2 maanden vooraf aan het feest kosteloos af kunnen worden gezegd, plan dat dan als deadline.
 3. Hou het laatste nieuws omtrent het Corona virus goed in de gaten. De live-blogs van nieuws websites worden constant bijgewerkt met de nieuwste informatie.

 

 

Over Auteur

client-photo-1
soundflex

Reacties

Geef een reactie