Onzeker of je feest door kan gaan door het Corona virus? Wij geven deze tips
Gezellig zonder mensen ivm Corona

1,5 meter afstand, winkelwagen verplicht. We zijn het allemaal al tegen gekomen de afgelopen weken. Qua entertainmentgebied zijn alle zomerfestivals en vele andere evenementen en feesten al geannuleerd. En de COVID-19 maatregelen worden voortdurend bijgewerkt. Maar wat betekent dat voor jou aankomende feest / evenement, kan het doorgaan en hoe zou dit er dan uit zien?

Laatste update: 24 juni 2020

Wat zijn de huidige regels?

 1. De algemene regel is dat mensen die niet tot een huishouden behoren altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden, met binnen maximaal 30 gasten. Dit wordt maximaal 100 gasten vanaf 1 juli 2020, maar geen maximum als er vooraf wordt gereserveerd en er een checkgesprek plaatsvindt).
 2. Buiten geldt vanaf 1 juli 2020 een maximum van 250 gasten geen zitplaats, checkgesprek, reservering nodig is en dat staan mag (met uitzondering van de horeca gelegenheden). Er geldt voor buiten geen maximum aan aantal gasten als er voldoende zitplaatsen met reservering en checkgesprek.
 3. Voor samenkomsten in woningen geldt geen maximum aantal personen maar wel het dringende advies er altijd voor te zorgen dat mensen 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen bewaren en ook de hygiënemaatregelen kunnen naleven. Als een samenkomst leidt tot overlast of een gevaar vormt voor de publieke gezondheid kan er gehandhaafd worden.
 4. Terrassen en bijeenkomsten buiten hebben geen maximum aan gasten vanaf 1 juni 2020 maar mensen moeten wel aan tafels zitten en 1,5 meter afstand houden (mensen uit hetzelfde huishouden uitgezonderd).
 5. Discotheken en clubs en vergelijkbare gelegenheden blijven  gesloten tot 1 september.
 6. Grote evenementen waarvoor een vergunning nodig is zijn tot 1 september 2020 verboden.

Bron = Rijksoverheid

Wat wordt er anders aan mijn feest?

 1. Hou in ieder geval rekening met een maximum aan het aantal gasten en afstand van 1,5 meter tussen groepen van verschillende huishoudens (die samen onder 1 dak wonen).
 2. Ook mag je aan de tafel zitten met de mensen wonend in hetzelfde huis.
 3. Een tip: zorg voor goede ventilatie met frisse buitenlucht. Bepaalde bronnen geven aan dat dit zelfs meer verschil kan maken dan 1,5 meter afstand. Zie ook dit artikel van het Algemeen Dagblad over Corona en het belang van ventilatie.

Wanneer is het voorbij?

Dat is moeilijk te voorspellen, niemand kan namelijk met 100% zekerheid een datum prikken en zeggen “Ok, dan is het voorbij”. Dit is wat wij wel weten:

 1. De overheid kiest voor de aanpak tot het creëren van groepsimmuniteit. Omdat supermarkten nog op zijn en nu juist drukker bezocht worden (vooral voor toiletpapier) is het een veelgestelde vraag of deze maatregelen voldoende zijn.
 2. China loopt 3 maanden op ons voor qua Corona-virus, dit geeft een beeld wat ons iedere keer de komende maanden ongeveer te wachten staat.
 3. Een vaccin tegen Corona is volgens onderzoekers op zijn vroegst over enkele maanden tot ergens in 2021 gereed om massaal in de omloop te brengen.

Moet ik mijn feest alvast afzeggen of verplaatsen?

 1. Informeer alvast bij de leveranciers en locaties naar de mogelijkheden die zij bieden om de boeking te verzetten in verband met de huidige situatie. Zitten hier bepaalde voorwaarden en kosten aan verbonden? Je kan afspreken dat de nieuwe datum nog nader te bepalen is aan de hand van de ontwikkelingen. Het nadeel daarbij is dat de meeste data op dat moment al bezet kunnen zijn omdat alles nu opschuift. Overweeg dan om (indien mogelijk onder voorbehoud of door middel van een optie) de datum verzetten naar een jaar later. Het voorbehoud zou dan zijn dat er geen grote gezondheidsrisico’s meer hangen aan het feest.
 2. Plan een bepaalde beslisdatum in op basis van de reacties op punt 1. Als de leveranciers tot 2 maanden vooraf aan het feest kosteloos af kunnen worden gezegd, plan dat dan als deadline.
 3. Hou het laatste nieuws omtrent het Corona virus goed in de gaten. De live-blogs van nieuws websites worden constant bijgewerkt met de nieuwste informatie.
 4. Bij boekingen die niet door kunnen gaan vanwege de op dat moment geldende Corona regels bieden wij van SoundFlex entertainment in ieder geval onze klanten de mogelijkheid om deze zonder bijkomende kosten te verzetten naar een andere datum.

Basisregels Corona evenementen juni 2020

 

Over Auteur

client-photo-1
soundflex

Reacties

Geef een reactie